De PVV Den Haag dient vandaag een initiatiefvoorstel in om de Haagse arbeidsmarkt een impuls te geven. Volgens de partij is er nog vaak sprake van een mismatch tussen de vraag naar werknemers voor specifieke sectoren en het aanbod binnen de arbeidsmarktregio Den Haag. De oplossing zegt de PVV te hebben gevonden: de oprichting van een gemeentelijke CV-bank die werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar brengt.

Raadslid Elias van Hees: “Er zitten momenteel meer dan 27.000 mensen in de bijstand, terwijl er in Den Haag meer dan 40.000 vacatures zijn. Er is nu geen gemeentelijk overzicht van werkzoekenden en geen koppeling met vacatures van werkgevers. Met de oprichting van een Haagse CV-bank is deze koppeling wél te maken! Het uiteindelijke voordeel is enorm: werkzoekenden zijn beter vindbaar voor werkgevers, komen hierdoor gemakkelijker aan werk, werkgevers vinden sneller personeel uit Den Haag en de gemeentelijke bijstandskosten gaan omlaag.”

In het initiatiefvoorstel “Werken Loont!” noemt PVV-er Van Hees de stap vanuit de bijstand naar een vast contract momenteel vaak te groot. De PVV vraagt het stadsbestuur om een CV-bank op te richten voor 2500 bijstandsgerechtigden, zodat Haagse werkzoekenden en werkgevers kunnen matchen. De partij wil dat deze proef wordt afgestemd met Haagse binnenstad, horeca- en detailhandel vertegenwoordigers en andere zakelijke partners in de stad.

 

Lees hier Initiatiefvoorstel ''Werken Loont!"

Den Haag Verkiezingen

Quote Geert Wilders

volg-ons-op-twitter

nieuwsbrief

PVV Den Haag op YouTube