De PVV in de Haagse gemeenteraad is tegen het besluit van de gemeente die haar prioriteitsaandeel in ADO wil afstaan aan grootaandeelhouder Wang. De partij vindt het daarnaast onverteerbaar dat dit besluit is genomen, terwijl er vanavond een debat op de agenda staat over ADO op verzoek van de PVV.

PVV-raadslid Elias van Hees: “De gemeente Den Haag geeft ADO nu het laatste zetje de Chinese afgrond in. Elke invloed is straks weg, terwijl de gemeente via het stadion toch nog onlosmakelijk verbonden met de club zal zijn. Is de volgende stap dat het stadion ook in Chinese handen komt? De wethouder had op zijn strepen moeten blijven staan en het oordeel van de KNVB – waar de ADO-begroting nu ter goedkeuring ligt - moeten afwachten. Hij loopt echter op de zaken vooruit en zwicht voor de pure pestpraktijken van de Ondernemingskamer en de directie. Dit is de omgekeerde wereld; in plaats van de rotte appels, gaat nu de aandeelhouder weg die in totaal meer dan 70 miljoen in ADO geïnvesteerd heeft.”

De PVV zal niet instemmen met het voorstel om het prioriteitsaandeel van de hand te doen. Daarnaast wil de partij weten in hoeverre de wethouder de KNVB heeft betrokken in de gang van zaken. Over de directie zegt Van Hees: “Het kan toch niet zomaar dat geld, waarvan de bron niet achterhaald kon worden, is gebruikt om gaten te dichten en dat aandeelhouders en commissarissen stelselmatig niet zijn geïnformeerd over belangrijke besluiten?”

Den Haag Verkiezingen

Quote Geert Wilders

volg-ons-op-twitter

nieuwsbrief

PVV Den Haag op YouTube